5 účinných kroků proti podzimním splínům

5 účinných kroků proti podzimním splínům

Zažívá to mnoho z nás. S příchodem podzimu přicházejí pocity osamělosti, smutku a melancholie. Jak se vyhnout splínům a užít si podzim ve vší jeho kráse? Tady je několik tipů, jak na to.
  1. Vyrazte do přírody

Čas prázdnin a horkých letních teplot je nenávratně pryč a my máme častokrát chuť být zalezlí celý den doma v posteli. Ke zlepšení nálady nám ale může pomoci přesný opak – pohyb venku na čerstvém vzduchu. Vyrazte na výlet do uklidňující a nádherně zbarvené přírody. Procházka lesem prospěje nejen vašemu tělu, ale zároveň si pročistíte hlavu od těžkých myšlenek.

  1. Rozmazlujte se

Až se vrátíte z procházky, navoďte si doma krásnou, podzimní atmosféru. Udělejte si čaj, zapalte svíčky, pusťte si svůj oblíbený film nebo se vrhněte do knížky, kterou jste o letní dovolené nestihli přečíst. Zajděte si do sauny nebo na masáž.

Pečovat o sebe je důležité po celý rok, ale podzim přímo vybízí k těmto aktivitám, které nás umí zklidnit a příjemně naladit.

  1. Doplňte vitamin D

Přirozeným zdrojem vitamínu D, který ovlivňuje naši náladu, je sluneční záření. Vzhledem k nedostatku sluníčka v tomto ročním období nám ale nezbývá než vitamin D doplnit jinak, a to například z potravin jako jsou vajíčka, houby nebo tučné ryby.  

  1. Zabavte se na kurzu

Děti se po prázdninách vrátily do školy a vy zase můžete využít svůj volný čas na nějakém zajímavém kurzu. Na podzim začíná většina z nich a nabídka je opravdu široká, od kurzů malování a výroby kosmetiky až po kurzy tvůrčí psaní. Co tedy vyzkoušet něco nového a kreativního?

  1. Obklopte se pozitivními lidmi

I když máte chuť být více samy doma, naplánujte si čas strávený s vašimi blízkými. Buďte s lidmi, na kterých vám záleží, kteří vás umějí rozesmát a předat vám pozitivní energii.

Témata článku:

instagram-svg c17d5218-e2fc-42ea-819e-539ea2e6c70d-svg Capa 1